Sayfalar

21 Aralık 2016 Çarşamba

Ambalaj Tutkalları Nedir?

Solventli Solventsiz Ambalaj Tutkalları

Bostik’in ambalaj sektöründeki kökleri 1900’lü yıllara dayanmaktadır. Bostik ürünleri; büyüyen, dinamik ve yaratıcı ambalaj sektörünün en güç taleplerine yanıt vermektedir.
Bostik, film ve laminasyon tutkalları, ısıl yapışmalı laklar, PSA (pressure sensitive adhesive) ve aç- kapa özelliğine sahip tutkalları bünyesinde bulunduran, dünyanın önde gelen tutkal üreticilerinden biridir.


BOSTIK LAMİNASYON TUTKALLARI

1- Purbinder/Herberts solventli tutkalları(çift/tek komponentli) özellikle ısıl işleme dayanabilen esnek laminasyonlu gıda ambalajları olan retort uygulamaları için uygundur.
2- Purbinder/Herberts solventsiz tutkalları (çift/tek komponentli) yüksek makine hızlarında düşük maliyetli üretim yapılacak şekilde dizayn edilmiş olup, düşük monomer içeriğine sahip tutkallardır.

Ürün yelpazesinde pastörizasyona ve sterilizasyona uygun ürünleri de bulunmaktadır.

PU (poliüretan) bazlı Purbinder/Herberts laminasyon tutkalı serisi modern gıda ambalajlarının ihtiyaçlarına cevap verir ve agresif ürün dolumu yapılan ambalajlarda bile çok iyi performans gösterir.


Bostik laminasyon tutkallarının avantajları:

•  Problemsiz çalışma
•  Yaşlanmaya karşı mukavemet
•  Isıya karşı mukavemet
•  Kolay biçimlendirme
•  Ürün tarafından etkilenmeme

Esnek ambalajlar için kullanılan ambalaj tutkalları, uluslararası mevcut tüm gıda ambalaj düzenlemeleri (FDA) ve kanunlarına uygundur.

Kaynak: http://www.almelek.com/markalarimiz/k/bostik-laminasyon-tutkallari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder