Sayfalar

16 Aralık 2016 Cuma

Bio-Etilen Üretimi için Yenilikçi Teknoloji

Fransız petrol ve gaz şirketi Total, IFP Energies Nouvelles (IFPEN) ve Axens ortak bir çalışmayla biyoetanol dehidratasyon ile biyo-etilen üretimine yardımcı Atol™ adında yeni bir teknoloji platformu geliştirdi. 2011 yılında çalışmalarına başlayan Atol platformu,ambalaj tutkalları biyolojik türetilmiş yüksek alkolleri işleyerek diğer olefinik monomerlerin üretilmesi doğrultusunda yoğunlaşıyor. 
Bu iş birliği kapsamında Total, Feluy’deki Belçika Araştırma Merkezi’nde yüksek performanslı bir katalizör formülasyonu geliştirdi. Bu örnek ortaklık projesi bir anlamda endüstriyel uygulama için hazır bir biyo-etilen konusunda rekabetin kapılarını açtı. Atol platformunun ilk ürünü olan Atol™ 1G ve 2G-yenilenebilir etanol kurutulmasından polimer türü paketleme tutkalları bioetilenin en karlı üretimi için geçerli bir teknoloji. Üretilen bio-etilen modifikasyonlar, katalizör gereksinimi olmadan polietilen (PE), polistiren (PS), polyethyleneteraphthalate (PET), polivinil klorür (PVC) ve akrilonitrilbutadien-stiren (ABS) gibi mevcut alt polimerizasyon tesislerine entegre edilebiliyor. 
Teknolojinin ortak sahipleri Total, IFPEN ve Axens tüm süreç lisanslama ile ilgili hizmet ve katalizör üretim sağlayarak Atol™ ‘un ticarileştirmesinden sorumlu. En ileri dehidrasyon teknoloji olduğuna inanılan Atol™’un sonuç olarak yüksek karlılığa sahip olduğu söyleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder