Sayfalar

6 Şubat 2017 Pazartesi

Eva Bazlı Mobilya Yapıştırıcıları Nelerdir?

Eva Bazlı Mobilya Yapıştırıcıları Nelerdir?

Etilen Vinil Asetat ağırlıklı olarak imal edilen bu tip mobilya yapıştırıcıları en yaygın yapıştırıcı tipini oluşturmaktadır. Genellikle dolgulu olarak imal edilen bu tip yapıştırıcıların kalitesi dolgu oranıyla doğru orantılı olmasa bile yine de ilişkisi vardır. Dolgu maddesi olarak çeşitli ürünler kullanılmaktadır. En yaygın kullanılan dolgu maddesi halk arasında mermer tozu olarak bilinen kalsittir. Dolgu maddesi oranı arttıkça mobilya yapıştırıcıları yoğunluğu da artmaktadır.
Bu nedenle tüketimi daha fazladır. Tercih edilmesinin nedeni ucuz bir yapıştırıcı olmasıdır. Dolgu oranı arttıkça yapıştırıcının fiyatı ve kalitesi düşmektedir. Piyasada dolgu oranı sıfır olan (Şeffaf) hot-meltler de satılmaktadır. Dolgusuz oldukları için fiyatları yüksektir ama yoğunlukları düşük olduğundan aynı yapıştırmayı elde etmek için daha az miktarlarda kullanılacakları için kullanım açısından fazla bir külfet getirmezler.
Bu tip yapıştırıcıların Yumuşama Noktası (Softening Point) standart değildir. Her firma farklı Yumuşama Noktasına sahip ürün üretir. Burada müşteri tercihi, kullanılan makinanın cinsi ve hızı önemli olmaktadır. Yumuşama Noktası düştükçe yapıştırıcının sıcaklık mukavemeti de düşmektedir. Ancak, daha kolay eridikleri için bazı firmalar tarafından tercih edilmektedirler. Özellikle Eğri Kenar yapıştıran firmalar, Yumuşama Noktası düşük olan ürünleri tercih etmektedirler.
Bu tip yapıştırmada genellikle yapıştırıcı PVC üzerine sürülmektedir. Sıcaklığı yüksek olan yapıştırıcı özellikle ince PVC lerin deforme olmasına neden olmaktadır. Böyle bir yapıştırmada Dolgusuz mobilya yapıştırıcıları kullanılmasında yarar vardır.

Kaynak: http://www.maverakimya.com/tr/teknik-destek.php?teknikkategoriid=4
Önerilen: http://gfskimya.com/mobilyayapistiricilari.html

Bir önceki yazımız Mobilya Tutkal ve Yapıştırıcıları adlı makalemizi okumadıysanız buradan okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder