Sayfalar

21 Şubat 2017 Salı

Gelecekte Kağıt Tutkalı Nasıl Yapılacak?

Gelecekte Kağıt Tutkalı Nasıl Yapılacak?


Avrupa Kendinden Yapışkanlı Etiket Birliği FINAT İdari Müdürü Jules Lejeune, Başarılı Büyüme ve Kârlılık Sağlamanın Yollarını Anlatıyor.  

Gelecekte kağıt tutkalı? Etiket sektörünün sorunu, pek çok alanda meydana gelen olağan üstü değişimle birlikte ileride ne olacağı. Gelişmekte olan etiket teknolojileri ve alternatif seçenekler; “bulut” işletme ortamı; SME’lerde sıralamaya olan acil ihtiyaç; kararın yerel kalmasını, özel bir piyasa segmentine hizmet vermesini veya uluslararası olmasını sağlamak; büyümekte olan ekonomiler karşısında kararın kalıcı olmasını sağlamak. Tüm bunlar FINAT ve üyesi olan şirketlerin değindiği konular. FINAT’ın temel görevi, sektörün Avrupa’daki birliği olarak, tedarik zinciri üyelerinin başarılı olmak için izleyecekleri yolu belirlemesine ve bu yolda ilerlemesine yardımcı olmak (ham madde ve etiket stoğu kaplama işlemi ve laminasyondan baskı odası sarf malzemelerine ve etiket converting, kağıt tutkalı işlemine kadar).

Teknoloji yeniliği

Teknoloji yeniliği, baskı sektörünün yüzünü değiştiriyor ve ticari baskı giderek azalırken, ambalaj baskısı katlanarak artıyor. Tüketicinin kalitesini, güvenilirliğini ve tercih edilebilirliğini onaylamak için ürünün fiziksel marka imajına güvendiği bir ortamda bu, önemli bir alan. Yenilikçi yeni baskı altı malzemeleri, mürekkepleri ve lakları ile çalışan, dar web etiket converter’ları günümüzde, sadece kendinden yapışkanlı etiket müşterileri yerine marka sahipleri ve perakende müşterilerinden oluşan daha geniş bir spektruma hizmet verebiliyor. Shrink ve uzayan sleeve’ler ve esnek kağıt ve film torbalar buna örnek verilebilir.
Bu genişleyen kapasite aynı zamanda sunulan baskı işlemlerini de kapsıyor. Günümüzün modüler baskı makineleri çok sayıda “geleneksel” baskı işleminin (UV flekso, serigrafi, yaldız baskı) tek bir makine geçişinde yapılmasına imkân sağlıyor. Bunun yanı sıra, dijital baskı ile kişiselleştirme, barkodlama vs. yapılmasını imkan veriyor. Ayrıca, yeni nesil dijital etiket baskı makineleri yüksek kaliteli kağıt tutkalı baskı çözümleri elde edilmesini sağlıyor. Günümüzün çok yönlü dijital baskı öncesi çözümleri ise müşteri binlerce kilometre uzakta olsa bile, tasarım, prova ve hatta ürün prototiplemesinin hızlı ve kolay yapılmasına imkân veriyor. Marka etiketlerinin kısa tiraj çalışması ve çoklu versiyonlaması artık etiket converter’ının işinin bir parçası. Daha önce hiç bu kadar fazla seçenek olmamıştı. Bu seçeneklerin en yenilikçi bir şekilde kullanılması, matbaacı müşterilerinin FINAT kapsamındaki faaliyetlerden faydalanması açısından önemlidir.
Yalın ve yeşil
Marka sahiplerinin, ilgili maliyetleri mümkün olduğu kadar düşük tuttuğu, kârları optimize ettiği ve müşterilere yine de “yeşil” bir imaj sunduğu bir zamanda, yalın üretim ve sürdürülebilir uygulamalar (etiket yüzü malzemesinin ve taşıyıcı bazın alt kalibrasyonu ve başlangıç malzemeleri/mürekkepler/harcanan alt taşıyıcı gibi süreç atıklarının geri dönüşümü dahil) etiker converter’larının faaliyetlerinin temelini oluşturmalı. Bu, sektörümüzde gerçek başarı görülen bir alan. Nakliye ve envanter gereklilikleri dahil, etiketlemenin tüm unsurlarının dikkate alındığı kendinden yapışkanlı çözümler gerçekten yalın bir çözüm sunabiliyor. Uygulanan toplam maliyetlerin (TAC) ölçülmesi, kendinden yapışkanlı etiket çözümlerinin etkinliğini kanıtlamanın iyi bir yolu.

E-ticaret uzun süredir etiket kağıdı ve kağıt tutkalı tedarikçisi ile etiket converter’ı arasındaki ilişkinin etkin yürütülmesi için büyük önem taşıyor. Günümüzde etiket converter’ının “arka ofisi” ön uç ile sorunsuz ve kesintisiz entegre olabiliyor. Bu nedenle, kağıt tutkalı müşterilerin sistemleri ile eşleşen en güncel sistemlerin kullanılması çok önemli.


Bir önceki yazımız PLASTİK KAĞIT TUTKALI adlı makalemizi okumadıysanız inceleyebilirsiniz.

1 yorum:

  1. kağıt tutkalları için bu makalenizi doğru buldum.gayet bilgi verici

    YanıtlaSil