Sayfalar

15 Şubat 2017 Çarşamba

Yeni Tutkal Besleme Sistemi


Planatol-grup, bünyesindeki kağıt tutkalı grubu çözümleri sağlayan Wetzel GmbH ve Planatol Adhesive GmbH şirketleri ile sürekli, yenilikçi çözümler bulmaya yönelik bir araştırma içindedir. Bu makale ile, Graco’nun yeni hotmelt dağıtım sistemi hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.
Ambalaj sektöründe Hotmelt dağıtım sistemleri konusunda önde gelen üreticilerden biri olan Graco’nun prensibi, kullanıcı dostu ve ekonomik çözümler sağlamak üzere sürekli gelişimdir. Graco, Planatol GmbH gibi dünyanın önde gelen birçok ekipman üreticisi ve tutkal tedarikçisi ile yakın işbirliği içindedir.
Graco’nun, InvisiPac tipi modüler makinaları, vakum beslemeli ve tanksız sistemlerdir. Bu modüler mobilya yapıştırıcıları makinaları, her saat 11,5 kg Hotmelt tutkal işleyebilir ve 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde çalışma sıcaklığına ulaşarak, üretime başlayabilir. Ayrıca, tanksız dizaynı sayesinde tutkal kısa süre yüksek sıcaklığa maruz kalmaktadır. Bu da, sistemin sadece işlem sırasında ve gerektiği kadar tutkal tüketeceği anlamına gelmektedir. Tüm bunların sonucu olarak, karbon oluşumu ve onun yan etkileri; nozul (tabanca) tıkanması ve ekipman zararları, önemli derecede azaltılmış olur.
Yeni dizayn ile, enerji tüketimi %30; tutkal tüketimi %15 azaltılarak, bakım süresi kısaltılmış; çalışma süresi uzatılmıştır. Yani üretim verimliliği arttırılmıştır. Sistem, zarif dizaynı sayesinde bir hattan başka bir hatta da kolaylıkla taşınabilir. Aynı zamanda, bilinen tüm markalara ait nozul ve hortumlar sistem üzerinde kullanılabilir.
Graco’dan Laurent Framery’nin bahsettiği gibi;
“Müşterilerimiz için uygun fiyatlarla çalışabilmek son derece önemlidir. Bunun için yüksek verimli cihazlar öneririz. Aynı zamanda, müşterilerimiz tutkal üreticisi, nozul ve sistem tedarikçisi seçme konusunda serbesttirler.”
Planatol Adhesive GmbH gibi güçlü partnerler ile gerçekleştirilen projeler ve son müşteriler ile kurulan güçlü işbirliği, modüler makina çözümlerindeki pozitif trendi desteklemektedir.
Neden Planatol?
Planatol firması, kağıt ve karton uygulamaları için dispersiyon ve Hotmelt üretiminde uzmandır. 2012’de Wetzel’in şirket bünyesine katılması ile de ambalaj grubu knowhow teknolojisi tam olarak Planatol ile buluşmuştur. Şuan Planatol, özellikle zor kağıt/mukavva ambalajı (örn: folyo ile kaplı) konusunda çok güçlü bir tedarikçidir.
Dispersiyon ve izmir hotmelt uygulamaları konusunda yıllardır aktif yer alması, Planatol’e makine grubunda derin tecrübe sağlamıştır.
Son derece tecrübeli Planatol Adhesive ekibi sayesinde; Graco, müşteri taleplerini karşılayabilmektedir. Planatol Adhesive, enerji ve tutkal kullanımından tasarruf etmek isteyen son kullanıcılara, kusursuz kullanım sağlayan Graco Invisipac’ı tavsiye etmektedir.
Planatol Adhesive GmbH genel müdürü Robert Alber’ın da konu hakkındaki notları şu şekildedir;
“InvisiPac sistemi ile laboratuarlarımızda yaptığımız testlerde, hem EVA hem de Metallocene kağıt tutkalı tutkal kullanarak çok iyi sonuçlar aldık. Dolayısıyla bu yenilikçi çözümü, müşterilerimizin sağlayacağı faydayı düşünerek desteklemekteyiz. Aynı zamanda, nozul ve kağıt tutkalı tedarikçisi seçimini müşteriye bırakan bu yenilikçi uygulamadan da son derece mutluyuz. Graco’nun çözümlerine ilave olarak; yine Planatol’un takdir ettiği HHS ve Robatech gibi firmaların da alternatif çözümleri mevcuttur. Her iki firma da, çeşitli firmalardan tedarik edilmiş tutkalların kullanımına yönelik, denenmiş, yenilikçi çözümler sunmaktadır. Biz bu seçim tercihini, müşterilerimizin avantajı olarak görüyoruz. Planatol olarak bizim amacımız ve tutkumuz, müşterilerimizin fayda sağlamasıdır.”

Kaynak: http://www.matbaateknik.com.tr/yeni-tutkal-besleme-sistemi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder